joi, 26 iunie 2008

Păcat...

Nu doar atât. Măcar continuarea luptei în prelungiri. Golul lui Lahm a căzut ca o ghiulea, mult prea târziu pentru ca turcii să mai poată reacţiona – o făcuseră deja prin Şentürk, cu patru minute mai devreme, restabilind egalitatea: două pentru nemţi, două pentru "semilunatici".

Meritau mai mult. Turcii, bine-nţeles. Cu o echipă lipsită de mulţi jucători, au condus ostilităţile în cea mai mare parte a meciului, deschiderea scorului aparţinându-le şi, totodată, fiind autorii celor mai mari ocazii ale meciului. Dar... (acel "dar" care ne strică socotelile de multe ori!) Vor trebui să se mulţumească, la această ediţie, cu eticheta de revelaţia Campionatului European. Asta nu le-o mai poate lua nimeni, au câştigat-o pe merit.

Chemarea sângelui. De ce sunt pro-Turcia? Pentru că prin artere, vene şi capilare îmi curge şi un pic de sânge "made in Turkey". Cum? Simplu: stră-străbunicul de pe filiera mamei era turc. Punct.

P.S. Poate că ar trebui să amintesc şi scorul final: Germania – Turcia 3-2 (Schweinsteiger ‘26, Klose ‘79, Lahm ‘90 / Boral ‘22, Şentürk ‘86).

4 comentarii:

  1. Cum sunt toti iesenii, de fapt: migratori turanici, sositi in zona Iasiului, stabiliti cu catel si purcel, descoperitori de ruine stravechi, bagat calul in Palatul Culturii, pretinzand mai apoi ca sunteti cei care au construit frumosul targ al Iesilor.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce să-i faci, bre Alex!? Nu putem fi cu toţii ariano-zimniceni. Apropo, tu ce vlăstar eşti: de viţă germană sau ovreiască?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu chiar ai de gand sa spui tot din casa? Nu uita ca asta e un loc deschis tuturor privirilor, nu un carnetzel privat. Si uite-asa, din cauza ta, o sa stie de-acum lumea de ce sunt cam turc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi nu-i mai bine să fii la propriu? Vezi şi tu partea pozitivă a lucrurilor...

    RăspundețiȘtergere