vineri, 10 octombrie 2008

Răzgândacul, Bruges-ul şi ciocolata

(7 octombrie)
O nouă dimineaţă, acelaşi Bruxelles, boring pentru unii, magnific pentru alţii... Alex se tezi bine-dispus, "trandafiriul" – mahmur. Micul dejun se petrece după acelaşi ritual ca în ziua precedentă – "că doar e bufet suedez, ce mama dracului!?" –, "bruxelloşii" urmând a trage o fugă pân’ la Bruges, aşa cum stabiliseră deja.
- Hai frate, îmbucă mai cu spor... Parcă n-ai mai văzut mâncare de-o săptămână...
- Lasă-mă, "Jane", că parc-am avut şoareci în burtă... De la beri şi vin mi se trage...
- Ia-ţi la pachet, că ne-aşteaptă "irealii" şi "informatorul"...
- Aaa, da’ nu mai merg la Bruges, am ce vedea şi-n Bruxelles... Şi-n plus, tre’ să caut un parfum pentru femeie...
- Mare bălălău mai eşti. Ieri te-ai sucit ba că nu mergi, ba că mergi, şi aşa rămăsese până la urmă. Să mor dacă te mai înţeleg... Uite, îţi dau eu 18 euro pentru tren...
- Mare cretin mai eşti, crezi că-i vorba de bani? Nu-nţelegi că trebuie să-i iau femeii parfum...?
- Las-o baltă, că nu ţine. Poţi cumpăra şi din Bruges. Eşti un răzgândac ipocrit...

Bruges – o minunăţie de oraş. Dacă Bruxelles e genul de aglomerare urbană modernă, agitată (cu câteva excepţii), după ce vizitezi Bruges-ul rămâi mai mult decât încântat: e o bijuterie, un burg medieval, respiri alt aer păşind pe străduţele mici şi cochete. În Bruges, toate drumurile duc la... piaţa centrală. Şi, ca şi cum toate astea nu erau de ajuns, mai există şi reţeaua de canale care înconjoară şi străbat de-a lungul şi de-a latul "Veneţia Nordului".

- Habar nu ai cât de fraier eşti că nu ai mers cu noi. Nici nu ştii ce-ai pierdut, a fost ceva de vis... Ne-am plimbat şi cu barca pe canale, ce mai, totul a fost perfect.
- Lasă, "Jane", că nu se mută Bruges-ul din loc, am eu timp să-l vizitez, dar să vezi ce parfum am luat... şi, mai ales, ce magazin de ciocolată am descoperit...
- Chiar nu te înţeleg, ce mare scofală c-ai fost într-un magazin de ciocolată? Sunt la tot pasul aici. Şi ce super sortimente de ciocolată ţi-ai luat, de ţâşneşte
entuziasmul din tine?
- Nu mi-am luat nimic, dar ziceam că m-a încântat ce am văzut acolo...
- Of, of, of, eşti varză rău. Apropo, ai cumpărat parfum? Să ceri de la recepţie o punguţă de plastic Luis Vuitton, că nu merge să-l oferi aşa...

5 comentarii:

  1. :)))))))))) Sa te vaz ce faci cand se-ntorc bruxellosii. Sau eu, daca nu mai am ce citi. Ups!! Parca pe azi era venirea? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum, nu aveam de gând să egalez "Santa Barbara" sau "Tânăr şi neliniştit"... Nu ştiu, devin emo şi ascult Moss Icon, City of Caterpillar ori Senses Fail până la epuizare... :))
    Sau mă păleşte o inspiraţie de n-o s-o pot duce şi atunci o voi împărtăşi celor doi cititori ai blogului (eu fiind unul dintre ei). :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Faptul ca lumea nu (se) exprima nu inseamna ca ai doar doi cititori ai blogului :)

    In alta ordine de idei, eu sper sa te pocneasca inspiratia. Daca totusi o sa refuze, am sa vin si eu cu cateva muzichii care sa te scoata din starea (de) emo :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Glumeam, ştiu că nu am doar doi cititori, ci de două ori mai mulţi. Şi speram să mă ajuţi cu nişte creion dermatograf, mascara şi alte cele, nu muzici exorcizante... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare placere te-as ajuta, dar din pacate sau fericire, nu prea am in dotare dermatografe, mascare si alte cele trebuincioase unui emo. Da' daca chiar o sa fie grav, m-oi strofoca sa fac rost de ele, cumva. Numa' sa mai citesc vreo doua patanii ale bruxellosilor :)))

    RăspundețiȘtergere