vineri, 12 septembrie 2008

Program dat peste cap şi... surpriză

După cum aminteam o ţâră mai jos, pentru ziua a treia erau programate patru partide. Patru au fost, numai că a intervenit o schimbare: "elevul" Alex nu a mai jucat în 16-imi contra lui Marius Munteanu (1TV), ci a jucat direct în jumătăţi de sferturi, din cauza retragerii oponentului său. Mai departe n-a trecut. Am stat neclintit ca o stâncă, dar sunt mulţumit de cât a prins de la mine în câteva ore de antrenament. Apoi, în cele două meciuri din 16-imi, sponsorul Lucian Berdilă a trecut de Silviu Răuţchi (Deşteptarea) cu 6-0, 6-2, iar multifuncţionalul Laurenţiu Botin (Deşteptarea) l-a adus cu picioarele pe pământ pe mai tânărul şi necoptul coleg Dorinel Guţă, cu un sec 12-3.
Şi, la final, surpriza, furnizată de Codrin Pop, care a operat (fără voia mea) o schimbare în planul pe care-l urzesc de ceva vreme. Şi-a permis, în optimi, să treacă de favoritul nr. 3, Lucian Bogdănel, în două seturi: 6-4, 7-5. Felicitări pentru victorie, însă aş fi vrut să acced în semifinale după o victorie contra lui Lucian. Asta e, mă voi mulţumi cu o victorie la celălalt Lucian, care mă va propulsa în finală (doar dacă nu-mi dă peste cap planurile Daniel Moldovan).

15 comentarii:

  1. M-a bucurat foarte mult surpriza realizata, deoarece am obtinut-o cu multa munca si lupta, in fata unui jucator foarte bun, care a pus pe primul plan spectacolul si realizarile tehnice deosebite. Chiar daca nu te pricepi extraordinar la ceva, atunci cand pui mult suflet si efort, esti rasplatit. E al doilea meci de tenis pe care il castig de-a lungul vietii, dupa cel din optimi. Si aici includ si cele 5-6 meciuri cu prieteni pe care le-am jucat si pierdut... Din fericire jocul meu defensiv, dar la sacrificiu (altul nici nu pot realiza) a dat roade si iata-ma in fata celui mai important meci din cariera: sfertul de finala contra ta, Radule. Sunt avantajat, pentru ca mi-am depasit cu mult obiectivele propuse, iar acum joc relaxat, pe cand tu joci sub presiunea obiectivului propus. Eu ma bucur ca deja iti faci calcule pt semifinale si finala si sper sa ai muuuuuult timp de calcule si dupa meciul cu mine :))))
    CODRIN
    P.S: Felicitari lui Alexandru, mare jucator, mare sportiv...Alex, imi pare rau ca te-am provocat, eu ma gandeam ca dupa meciul cu Lucian o sa am timp si de un amical cu tine, insa se pare ca trebuie sa ma odihnesc casa ii pun probleme lui Radu in sferturi. Ramane pe mai tarziu acel 6-0,6-0 pe care ti l-am promis...vad ca e scorul tau preferat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfui! Ce rau imi pare ca, di motive obiective, nu am putut participa aseara la dispute. Se pare ca am avut ce vedea!! :)

    Felicitari, Codrin! Vezi numai, prieteneste o spun, sa nu cumva sa te relaxeze prea tare -reusitele tale de pana acum - in meciurile urmatoare. ;)

    Bafta multa tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze de greseli :)) Codrinu, iti dau voie sa le corectezi tu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Madalina... numai ca eu am inceput turneul relaxat...si o sa-l termin la fel :))) Aseara am avut doua mingi de meci la 6-5, pe care le-am pierdut, si eram rupt in doua de oboseala si ma gandeam ca pot pierde setul... dar tot relaxat am ramas...e asa frumos sportul asta, si-mi place atat de mult, incat nu am timp sa imi fac cu adevarat griji pentru rezultat, important e sa joc cat mai mult ! Restul nu conteaza. Ii promit lui Radu un meci lung de tot, pe mine ma intereseaza in primul rand sa dureze cat mai mult, pt ca e foarte fain. Victoria e doar o recompensa secundara pe langa bucuria jocului...
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  5. Madalina, eu nu ma leg de orice litera lipsa... ca si mie imi mai scapa degetele pe tastatura din cauza vitezei... :))) Relaxare, asta-i cuvantul de ordine azi.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  6. Codrin, felicitari... ai reusit sa iti enervezi adversarul exact cat trebuia. Lucian e mai bun decat tine, dar nu a stiut sa se adapteze conditiilor si oponentului. Cu Radu nu iti va merge, dar... cine stie?
    Cat despre mine, sunt multumit... am jucat in ultima saptamana mai mult tenis decat am facut-o toata viata. Am venit in fiecare zi de turneu si nu intentionez sa sar niciun meci oficial, macar din respect pentru oamenii din presa care au catadicsit sa se prezinte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alex... "mai bun" e un termen relativ si greu de stabilit cu precizie. Lucian este mai tehnic, mai talentat, mai bine pregatit fizic, dar e greu de spus cine e mai bun, deoarece rezultatele sunt determinate si de alte calitati, nu doar de cele mentionate mai sus :))). As mai juca impotriva lui, pentru ca e foarte puternic si un al doilea meci ar putea lamuri ierarhia. Eu mi-as dori sa mai inving jucatori mai buni ca mine la Cupa Presei..trei ar fi de-ajuns. Asa...pt placerea jocului si a publicului. Oricum, promit o lupta crancena in meciul cu Radu, nu ma intereseaza decat sa dau totul la fiecare minge ! Spectacol sa fie ! Si lupta !!!
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur de atat entuziasm. V-a fi un turneu reusit. Sunt sigur ca deja este. Bafta tuturor. Radule, am o veste foarte grea sa iti dau. Nu am de gand sa renunt la "titlul" cucerit anul trecut nici in ruptul capului, asa ca ma voi lupta si eu pentru a castiga a doua cupa consecutiv din toate puterile. Alea care mi-au m-ai ramas.
    Lucian Arhire

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu tot respectul pentru semifinalisti, capi de serie, vedete, favoriti etc etc... Lucian si Radu mai ales... aveti mare grija la buturugile mici si la cei care nu sunt mari favoriti, dar joaca bine... gen Daniel Moldovan, Cristi Sava, L.Berdila, chiar Laurentiu Botin...deci nu ma refer doar la mine. Prea e supralicitata cota unui Radu sau Lucian... daca unul ca mine a eliminat un cap de serie din primii trei... orice e posibil prin sferturi/semifinale. Grija mare, ca poate nu mai vedem semifinalisi de anul trecut in semifinalele de anul asta...ar fi faina o schimbare, totusi. E o competitie foarte interesanta.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai dreptate Codrine. Cred ca anul acesta v-a fi in finala cel putin o mare surpriza. Vezi Sebi Sascau anul trecut...
    Arhire

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu vad urmatoarele semifinale la masculin:

    Lucian Arhire(90%)/Daniel M.(10%)
    vs
    Radu Vasiluta(80%)/Codrin Pop(20%)


    Lucian Berdila
    vs
    Gabi Diaconu

    Si in finala...orice e posibil.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  12. Luciane, si eu cred ca va fi o surpriza in finala. Si anume ca Radu, si nu tu, va fi acolo ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Alex, chiar nu-mi dai nici o sansa in sferturi ? Nimic, nimic ? Poate e mai bine asa, ca outsider total... O sa vedem. Adevarul e ca si eu as paria pe o victorie a lui Radu, fara dubii. Dar la fel as fi facut si in privinta lui Lucian B., in optimi... :)

    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  14. Evident, Codrine, că ai şi tu şanse, dar eu îmi doresc mai mult victoria :)). Let the best win! Nu voi face nicio predicţie despre semifinala din partea noastră de tablou, dar cealaltă semifinală va fi, 99,9%, Gabriel Diaconu – Ionuţ Avram, cu victoria lui Gabriel.

    RăspundețiȘtergere
  15. Adica il bate Ionut Avram pe Lucian Berdila ? Hmmm... nu stiu ce sa zic. Om trai si om vedea. Eu as fi multumit daca am reusi noi doi cel mai frumos meci al turneului...si sa castige cine-si doreste mai mult victoria :))) Ca nici eu nu intru pe teren doar ca sa semnez condica... Dar e un meci intre doi viitori capi de serie (la editia urmatoare, daca o sa mai fie - sa nu uit... multumiri si felicitari Lucian Berdila si tuturor celor implicati in organizare ...si gazdelor !) si trebuie sa ne respectam blazonul. Cel vechi, lustruit deja de ani si meciuri, tu...si cel pe care tocmai mi l-am creat, eu... :))) De la un zero in tenis am ajuns un nume de care se tem pana si marii favoriti ai Cupei Presei. Federer, Nadal, pazea ca vin !!! :)
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere