miercuri, 3 septembrie 2008

Cupa presei la tenis 2007

M-am prins în jocul lui Codrin şi voi aminti câte ceva despre ediţia trecută a Cupei presei la tenis. În faza sferturilor s-au disputat următoarele partide:
Lucian Arhire – Ionuţ Avram
Marius Ambrozie – Lucian Bogdănel
Cristi Sava
– Daniel Moldovan
Subsemnatul – Sebi Sascău
Semifinale:
Lucian Arhire – Lucian Bogdănel
Cristi Sava – Sebi Sascău
Finala:
Lucian Arhire – Sebi Sascău.
Pentru actuala ediţie, ca să-mi dau cu părerea, aş vedea următorii favoriţi (evident, mă exclud din start pentru a nu fi etichetat "extrem" de subiectiv): Lucian Arhire, Cristi Sava, Sebi Sascău, Lucian Bogdănel, Daniel Moldovan, Ionuţ Avram şi Marius Ambrozie. Cât despre cei de la polul opus, vom vedea ce ne rezervă actuala ediţie.

17 comentarii:

  1. Da, Lucian ne-a uimit pe toti cu victoria lui, acum imi amintesc. Scuze campionului en-titre pentru uitarea temporara a rezultatului :)
    Puteai sa spui ca favoritii in opinia ta sunt cei 8 calificati anul trecut in sferturile de finala, ca tot aia era, dar e bine si asa. Daca e cu capi de serie si toate alea, e clar ca noi, aia eliminati din primul tur in 2007 sau debutantii nu avem mari sanse de accedere in fazele superioare... dar mingea e rotunda (din pacate, e si exagerat de mica) si sare unde nu te-astepti (o spun din experienta proprie). Da' poate imi iau manusile Reusch alea rosii... si ma descurc mai usor. Macar sa o prind de fiecare data, sa se oftice adversarul ! Orice-ar fi, sa castige cel mai bun. Sper sa fie un stelist, oricum...
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  2. Încă am oarece rezerve în privinţa favoriţilor. Probabil vor participa şi de la 1TV, şi se va vedea de marţi încolo ce şi cum...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragul meu Codrin. Uimirea fata de rezultatul de anul trecut este justa si corecta. M-ai ales ca a fi modest in tenisul amator al zilelor noastre este o chestie rara... Anul acesta sunt sigur ca cei care vor participa la Cupa Presei Tenis v-or fi mult m-ai pregatiti decat anul trecut. Importanta este distractia si miscarea. Imi doresc o miscare buna. Ca vorba aia, asa e in tenis ! Sau nu....

    RăspundețiȘtergere
  4. No comment! Pentru că sunt o gazdă bună (azi, mâine cine ştie!?).

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Anonim,
    In primul rand - fara rautate - ma ia cu ameteli cand vad cum ai pus cratimele sau poate ai vrut sa faci o gluma, varianta pe care mi-o doresc adevarata spre binele presei si al cititorilor... Daca esti totusi jurnalist (offff... ceva imi spune ca esti...si altceva imi spune si cine poti fi... dar intelege ca nu iti spun cu rautate, ci nu pot sa tac cand vad liniutele alea puse fara rost), poti sa fii bucuros ca ai uitat sa-ti semnezi mesajul anterior. Lasa-l asa, nesemnat, e un sfat cat se poate de dezinteresat si prietenesc, la fel ca si reactia lui Radu :)
    Asa-i in presa....ca-n tenis uneori. Si bafta maxima la competitie, daca participi.
    In alta ordine de idei, sigur va fi o competitie mai puternica, iar eu mi-am propus sa repet performanta de anul trecut, adica sa castig un set in meciul din primul tur. Si in plus, sa ghicesc finalistii.
    Pacat ca alti jurnalisti cu blog sunt paraleli total cu sportul si nu-i intereseaza nici macar subiectul, asa, pentru cultura generala...
    Radu, felicitari ca ai abordat subiectul si ai generat discutii interesante pe aceasta tema... Spune-mi ce intentionezi sa iei inainte de meciuri, ca pe cand eram eu la Monitorul aveai o combinatie interesanta... nu stiu daca era si efedrina inclusa :))))
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Era vorba de supradoze de Modafen (conţine ibuprofen şi pseudoefedrină) în combinaţie cu oxid de fier hidratat şi carbonat de calciu pudră (ultimele două aspirate nazal). Pentru a obţine efectul maxim, este recomandat consumul (cu 10-15 min. înainte de începerea partidei) a 2 l de bere (de preferat produsă de SAB Miller, are legătură cu pH-ul apei folosite), o pară mare suculentă (cca 200 g), 5-6 prune aproape răscoapte (rotunde, nu alungite) şi aprox. 1 kg de pepene verde – succesul e garantat.
    P.S. Berea şi fructele au rolul de a neutraliza şi ascunde urmele substanţelor interzise, în cazul unui control.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doua lucruri am uitat. Poate din cauza orei tarzii si a.... stiti voi... Ghilimelele si sa ma semnez. Oricum nu am nici o scuza pentru greseli dar se intampla la ore "bahice". Hai sa nu fim rautaciosi. Linitele sunt facute pt. a fi trase de idiotii dependenti de nu stiu ce praf...Lucian Arhire

    RăspundețiȘtergere
  8. De apreciat si respectat fair-play-ul. Nu tinusem cont de ora cand am facut observatiile, ce-i drept. Totusi, sa nu vorbim de "liniute" inaintea unei competitii sportive, ca Radu deja ne-a dezvaluit o reteta exploziva. Cred ca totusi nu o voi incerca... Dar acum avem o explicatie a unui eventual succes al lui Radu in finala... sau, de ce nu, a unor zgomote si manifestari dubioase din partea aceluiasi jucator. Radu...daca vei incerca sa te "dopezi" fie si cu un sfert din cocktailul descris, eu nu mai pariez pe tine :)))
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  9. Nicio grijă, Codrin. La mine merge doar cu autosugestie, n-am nevoie de niciun cocktail miraculos. Şi ca să nu las loc unor interpretări greşite, pentru că tot aminteai de "substanţe" luate înainte de meci, în urmă cu 2 ani, la Cupa Simba, am băut un Red Bull în care am dizolvat 2 aspirine Bayer, iar singurul efect a fost că nu am făcut febră musculară...

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, la amestecul respectiv m-am referit eu, nu mai stiam exact compozitia "potiunii". Oricum, nu am folosit cuvantul "substante", care nu isi avea locul, ca sa nu se interpreteze nimic...Eu am zis de "combinatie". Nu cred ca ia cineva in serios insinuarile mele cu privire la dopaj, fiind simple glume. Ar fi culmea sa cerem test antidoping la Cupa Presei :)))) ...am ajunge la stirile internationale. Da' un Red Bull sau Burn (scuzati reclama) ar merge inainte de meci. Sau de meciuri, in cazul tau. Eu vorbeam pt mine, deci e vorba de un (1) meci. Unul, dar bun ! Mi-ar placea sa joc cu unul din primii patru clasati anul trecut, macar sa cad de pe un cal (a se citi: tenismen ziarist) mare.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  11. Fratilor. Eu stiu reteta perfecta pentru un turneu de amatori reusit. Se pun vre-o 12- 13 ani de tenis cu prietenii, se amesteca cu vre-o cateva mii de ore uitate la turnee, se toarna totul pe un teren de zgura si se orneaza cu o racheta buna. Dupa gust.
    Hai ca o sa fie frumos.
    Lucian arhire

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau ca nu am jucat mai mult tenis la viata mea, e mai frumos decat fotbalul in multe privinte... Dar nu e timpul pierdut :)
    Reteta e buna, dar cu 7-8 ore de tenis jucate in 30 de ani si cu cateva turnee vazute la tv, mai mult pe vremea lui Agassi si - mai ales - Martina Hingis... cam greu sa-ti propui calificari prin "sferturi", fie si la vreo cupa a presei... :))) Dar primul pas este sa-mi cumpar racheta ! Ce-mi recomandati, specialistilor ? Apreciez orice sfat, dar in limite de pret rezonabile (pentru inceput, sub 200 RON, daca sunt rachete rezonabile pt amatori la pretul asta). Multumesc.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  13. Codrine, daca vrei parerea unui amtaor indragostit de tenis iti raspund. Iti poti lua un HEAD Low String la mana a doua, 150 de lei. Te costa inca 30 de lei racordajul nou in functie de cum vrei sa joci si un sock absorber la 10 lei din orice megastore. Sau daca preferi o recheta mai grea, de recomandat oricarui jucator mai solid, profesionistii spun ca Wilson sau Babolat de trei sferturi e solutia. Asa zic ei. Ramane de vazut. Toate se invart cam la acelasi pret. Personal iti recomand Head high string, racheta cu care joc si eu, fara plumbi de sustinere a greutatii si mingii Dunlop Briliance. Sunt un pic mai scumpe dar merg perfect pentru noi cei neinitiati.
    In rest ce sa zic, bafta multa si poate ne vedem la un antrenament inainte de "Grand Slam - ul Bacauan".
    Salve, Lucian Arhire

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze iar am scris cu picioarele. Din graba mon cher...

    RăspundețiȘtergere
  15. OK, multumesc, o sa tin cont. Chiar mi-am propus sa ajung mai des pe zgura, nu neaparat pentru cupa presei, cat mai ales pentru placerea personala. Ne auzim si poate ne si vedem la o miscare.
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  16. Codrin, îţi recomand şi eu tot Head, dar nu are rost sa-ţi iei la mâna a doua. Găseşti la în orice hipermarket, iar preţul nu depăşeşte 130-150 lei. La acelaşi preţ poţi găsi şi Babolat Eagle. Cât despre shock absorber, nu are rost deocamdată, şi nici schimbarea racordajului, ci îţi trebuie mult, mult entuziasm. Şi antrenament...

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc, Radu. Stiu si eu de necesitatea entuziasmului si antrenamentului, pentru ca am dat si eu de cateva ori in mingiuca aia mica si stiu e sport serios, nu table in parc. Dar tocmai alergatura si solicitarea fizica mare ma atrag, pentru ca mi-ar prinde bine sa fac asta mai des. Zilele astea ma duc sa ma uit dupa Head. Nu o sa ma complic cu "ozn"-uri, ca oricum e pacat sa arunc nu'sh cate milioane doar pentru o joaca cu prietenii, in timpul liber, mai ales la inceput, cand mai dau si in pamant cu ea :) Multumesc pt sfaturi, chiar sunt utile, pacat ca nu tin loc si de antrenament, asta ramane sa-l fac eu, de-adevaratelea !
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere