sâmbătă, 16 august 2008

FC Ştiinţa, dezamăgire la prima vedere

Azi, de la ora 11 s-a dat startul în Liga a II-a, disputându-se 16 din cele 18 partide ale celor două serii. Ambele formaţii ale Bacăului înscrise în eşalonul secund, FC Ştiinţa şi FCM Bacău, au pierdut... startul. În prima etapă, ţintarul i-a hărăzit nou-născutei FC Ştiinţa rolul de gazdă, primind vizita Ceahlăului Piatra Neamţ a lui "Pinalti". Stadionul municipal a fost plin de... locuri libere, cel mult 500 de spectatori urmărind meciul din tribune (incluzând cele două galerii – băcăuanii fiind susţinuţi de nimeni alţii decât "taurii furioşi" – şi forţele de ordine). Oricum, a fost un meci banal, câştigat de oaspeţi cu 3-0 (1-0). Echipa (mă rog, cam greu s-o numesc echipă) de suflet a lui Romică a arătat penibil, valoarea ei fiind cel mult de Liga a III-a. Dar pentru că fotbal nu prea s-a jucat pe Municipal, spectatorii au avut parte de niscaiva divertisment. La începutul primei reprize, pe suprafaţa de joc a pătruns o căţea, defilând vreo 3 minute pe gazon: a studiat cu mare atenţie poarta oaspeţilor, ba chiar l-a amuşinat pe un tuşier. Doar intervenţia promptă a trei "stewarzi" a făcut ca jocul să se reia, căţeaua fiind scoasă de pe gazon. Dacă alb-albaştrii (FC Ştiinţa) au pierdut ruşinos, pe teren propriu, elevii lui Cristi Popovici au fost învinşi la limită, cu 1-0 (1-0), în deplasarea efectuată la Cetatea Suceava.
P.S. Poate-i lămureşte careva şi pe cei de la Gazeta Sporturilor că nu Aerostar e cea de-a doua echipă băcăuană din Liga a II-a, ci FC Ştiinţa, iar în Liga a III-a evoluează Aerostar, nu Aerostar II. Ce ţi-e şi cu "antenele" astea!...

2 comentarii:

  1. Lol da ce mai e echipa FCM bacau ? :)) nu a disparut din fotbal ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i vorba de FCM Bacău (cu toate că şi ei stau la fel de "bine"). E vorba de cea de-a doua echipă a Bacăului în liga a II-a.

    RăspundețiȘtergere