sâmbătă, 26 iulie 2008

Piază rea pentru pescari...

Da, ăsta sunt eu... Aşa că, dacă vreţi cu tot dinadinsul să răniţi, respectiv omorâţi vreo fiinţă mută-subacvatică-solzoasă – mai mult sau mai puţin îmbăloşată de acel mucus propriu craniatelor cordate care sunt şi peşti pe deasupra – feriţi-vă de mine ca dracu' de tămâie: cu mine alături la o partidă de pescuit, o zbugheşte peştele din cârlig, juvelnic sau chiar din tigaie.

Bine-bine, dar despre ce o fi vorba (nu de alta, poate se întreabă careva!)? Păi problema ar fi că azi dimineaţă am tulit-o cu ăl mai mare "big brother" al meu la pescuit (nu eu, el e pasionat de "vânat" cu sânge rece). Am mers la pont, unde cică, din cauză de înghesuială pe metru cub de H2O, stăteau peştii în coadă – cam aşa cum stăteau urşii pe vremea când se băteau munţii cap în cap.

Comuna Racova, la vreo 22 km de Bacău. Odată ce ai intrat în comună, după 200 m faci dreapta ca să ajungi la locul "lăudat". După încă circa 300 m ajungi la "puntea disjunctivă": care mal o fi cel mai bun, cel stâng sau cel drept? Până la urmă, malul stâng ne-a fost gazdă, şi asta din pricina ploilor ce se abătuseră cu o zi în urmă (partea dreaptă a canalului era un soi de mlaştină).

Două ore de lansări şi recuperări (cam rapide, ce-i drept, deoarece canalul era împânzit de vegetaţie), "big brother" s-a lăsat păgubaş şi... pe-aici ne-a fost drumul, adică înapoi la Bacău: el uşor încrâncenat (că doar nu poţi fi vesel şi bine-dispus când te întorci cu tolba goală), iar eu cu bateriile încărcate.

Până la urmă, ieşirea a fost cu folos, deoarece i-am servit puştiului meu Teodor (să fie clar, Teodor, nu Teodosie) o lecţie combinată de botanică-zoologie. Sunt mulţumit măcar că ştie de pe acum că pâinea nu creşte pe un raft la supermarket, iar turma de oi întâlnită a fost binevenită pentru multe alte exemplificări.

P.S. Am uitat să explic titlul: pur şi simplu port ghinion persoanelor în preajma cărora mă aflu, la pescuit. Cu "big brother" e, cred, cam a şaptea oară (din şapte) când îi port ghinion, însă mai sunt şi alte persoane care pot confirma efectul pe care-l răspândesc când sunt în preajma doritorilor de agăţat... peşti în cârlig.

4 comentarii:

  1. Nu le-o fi placand pestilor mirosul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi anonimule, ce vină am eu că tu ai creier de drosophilă? Hai să-ţi deschid ochii, să nu mori prost: la peşti simţul olfactiv este slab dezvoltat. Doar dacă aş fi intrat în apă m-ar fi putut mirosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca esti tu mai evoluat. Eu chiar credeam ca ai intrat la apa.

    RăspundețiȘtergere
  4. E buna educatia de tipul asta, multi nu apuca s-o primeasca si traiesc cu impresia ca vaca se gaseste doar la televizor si in injuraturile bucurestenilor catre moldoveni.

    RăspundețiȘtergere