duminică, 18 mai 2008

Ieşeni duşi cu pluta

Eram convins că o campanie electorală are darul de a înfierbânta până şi cele mai lucide minţi, dar nici chiar aşa... Cică prin "mica Romă", unii candidaţi nu mai prididesc cu promisiunile şi nu mică mi-ar fi mirarea ca mâine-poimâine să aflu că prin albia râului subteran Cacaina va curge vin de Şorogari, ori că ieşenii vor naviga pe Bahlui, până la Marea Neagră (via Jijia-Prut-Dunăre).
De pildă, stomatologul Bogdan Vâscu, candidat al PNŢCD la Primăria Iaşi, visează la o pistă de Formula 1 în Iaşi, ba chiar i-a stabilit şi traseul: satul Bogonos (comuna Leţcani) – Păcurari – Copou – Bogonos. Ei, nu mai spune! Şi din calculele ţărănistului, circuitul ar aduce municipiului de pe Bahlui un profit zilnic de 6 milioane de euro, adică 2,2 miliarde de euro anual. Pff, ce de bănet!
Un alt visător, sculptorul Dragoş-Bogdan Dorojan, candidatul Partidului România Europeană la fotoliul de edil al Iaşiului, vrea să construiască un nou aeroport la circa 20 km de municipiu. În plus, îşi propune să cumpere toate terenurile situate dincolo de localităţile limitrofe Iaşiului pentru ca apoi să atragă investitori în zonă.
Nu în ultimul rând, inventatorul Alexandru Stănilă, candidatul Partidului Verde la Primăria Iaşi, le propune ieşenilor "Planul Dochia", un proiect de tipul "Planului
Marshall". Potrivit inventatorului "verde", conceptul planului e cât se poate de simplu: "E vorba de microcomunităţi tehnologice în interacţiune cu un centru de comandă printr-un sistem organizat mai aparte". Beneficii? Dezvoltarea economică a Iaşiului într-un singur an, crearea de locuri de muncă pentru toate categoriile sociale etc. "Stănilă out. Engage!"
Sursa

10 comentarii:

  1. atita saracie in orasul iasi daca pina si jurnalistii si oamenii de presa rupti de foame nu au cum sa inteleaga proiecte care ar scoate IAsul din saracie..........sint nevoiti pentru as linisti foamea sau pentru citiva mici si o lada de bere sa dea din coada pe linga partidele aflate la guvernare...!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. atita saracie in orasul iasi daca pina si jurnalistii si oamenii de presa rupti de foame nu au cum sa inteleaga proiecte care ar scoate IAsul din saracie..........sint nevoiti pentru as linisti foamea sau pentru citiva mici si o lada de bere sa dea din coada pe linga partidele aflate la guvernare...!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. un asa proiect ca al taranistului ar trebui sprijinit de intreaga comunitate de oameni de afaceri iesene cu circuit de formula 1 la iasi am deschide intradevar portile orasului spre occident.

    RăspundețiȘtergere
  4. rezultatul alegerilor de pe 1 iunie : vascu cistiga din primul tur cu 56%

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim: nici dacă promite tratament stomatologic gratuit tuturor alegătorilor nu obţine scorul asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. iasi sau bacau? vad ca scrii si despre bacau dar si desp[re iasi

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi Iaşi, şi Bacău. Locuiesc în ambele, lucrez în Bacău.

    RăspundețiȘtergere
  8. Radu...nu stii sa apreciezi o initiativa care ar scoate Iasiul din saracie...si l-ar duce in lumea sportului mondial...
    Si oricum...e doar primul pas...dupa circuitul de F 1 ar urma cel de curse intergalactice, ca in Star Wars...si orasul tau ar deveni centrul Universului. Unii chiar cred chestiile astea...
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Codrin: probabil faci parte dintre cei care cred.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ihi. Din tot sufletul cred...
    lol... mare-i gradina...

    CODRIN

    RăspundețiȘtergere