vineri, 16 noiembrie 2012

Marcu. Nicu Marcu. Acest 00X al administratiei bacauane

Zilele trecute, Mircea Sprianu intreba in stanga si in dreapta, pe buna dreptate, unde-i este contracandidatul din partea USL. Cei de la ZdB s-au gandit sa-i vina in ajutor candidatului ARD din Colegiul 1 Deputati si au bagat la inaintare ditamai cearsaful cu date tehnice despre Cupidon de Craiova. Dupa cum scrie la gazeta, personajul in cauza, destul de scump la vedere (in carne si oase) in urbea lui Bacovia, ar fi painea lui Dumnezeu, bun ca iarba de leac, in fine prietenul cel mai bun al bacauanilor si un slujitor fidel al interesului Bacaului si al locuitorilor sai. Cica datorita lui Marcu bacauanii bransati la CET platesc cel mai mic pret la gigacalorie din Moldova. Mai mult, omul are de gand sa demareze odata pentru totdeauna proiectul soselei de centura si sa reabiliteze blocurile. Ba chiar va pune umarul sa-l ajute pe Romica sa absoarba mai mult - fonduri europene, ca de asta era vorba, nu de altceva. Nu in ultimul rand, mai zice olteanul una buna:
"Trebuie create reguli pentru ca banii sa fie cheltuiti corect. De exemplu, spunem ca facem licitatii corecte, transparente, dar in spatele lor se produc alte chestii, caietele de sarcini sunt supraevaluate si se ajunge ca banul public sa fie denaturat."
Adevar grait-ai! Despre supraevaluari ale caietelor de sarcini sau lucrari suplimentare date pe banda rulanta iti poate spune mai multe prietenul tau Romica. De exemplu, constructia Spitalului Municipal, la care licitatia s-a castigat cu 125,4 milioane lei, a ajuns pana in momentul de fata sa inghita undeva la 220 milioane lei si inca nu e gata. Sau Pasajul subteran care, de la 20 milioane, a ajuns sa coste 30 de milioane. Ori Teatrul de Vara, la care lucrarile suplimentare au fost de aproape 5 milioane lei. Si exemplele pot continua...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu