marți, 17 februarie 2009

Criza a făcut haltă şi la ZdB

Cum era de aşteptat, şi la Ziarul de Bacău, încet-încet, se-mpute treaba. Păi cum nu, dacă e criză atunci să mi ţi-i altoiască pe toţi, că doar nu sunt unii mai egali decât alţii... Numai bună de pus pe rană (pseudo)criza asta (dacă le-a folosit din plin altora, de ce n-ar fi de bun augur şi pentru tandemul Ciorcilă & Cenuşă)... O reducere cu o treime a numărului de pagini în urmă cu mai bine de două săptămâni... O nouă reducere, însă de data aceasta a simbriilor angajaţilor,
care a pornit de la una sută lei şi se va opri, probabil, la una "sută la sută" (asta a fost o glumă, nu de alta dar poate îmi foloseşte ideea tandemul conducător) – ironic e că hăcuirea nu s-a făcut direct proporţional cu dimensiunea lefurilor). L-aş inoportuna pe Răzvan, vizavi de situaţia cu "renumeraţia mică, după buget", dar tare mi-e că voi fi tratat cu maximă diplomaţie... Aşa o fi?

6 comentarii:

  1. As fi, in primul rand, extrem de curios cum ai ajuns la concluzia ca lefurile nu au fost reduse proportional.

    In al doilea rand, daca te uiti prin tara, ai vedea ca reducerea salariilor se practica peste tot. Vremurile sunt destul de dificile pentru toata lumea care nu are un patron care sa vina cu bani de acasa.

    In al treilea rand, eu zic ca e de preferat reducerea salariilor. Alternativa ar fi inchiderea pravaliei, lucru nu tocmai placut, pe care stiu ca deja l-ai experimentat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, ştii prea bine, Răzvane, că nu voi exemplifica chestia cu reducerile. Însă m-ai putea convinge că mă înşel arătându-mi nişte state de plată (glumesc!). Sunt curios de ce nu au fost anunţaţi toţi de ajustări la începutul lui ianuarie, fiind puşi în faţa faptului împlinit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Situatia e identica si la Desteptarea. Din cate am inteles, acolo reducerea s-a facut prin disparitia sumei fixe pe care o primea ( in functie de salariul de pe cartea de munca) orice redactor.

    RăspundețiȘtergere
  4. radu george, esti si tu ziarist, de-ti dai cu parerea? la ce ziar scrii matale? nu de alta da mai iau si eu presa si de numele asta nu am dat..sau scrii pe blogul asta ce mai e prin fata blocului la tine si consideri ai sarit in barca mass-media? veste rea: nu-i deajuns

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule, m-ai prins... Stau şi eu în faţa blocului, ca băieţii de cartier, şi amestec vocale, consoane, poate-poate o ieşi ceva. Uneori chiar îmi permit luxul de a răspunde iluştrilor anonimi. Noapte bună (adică rămâi în beznă), oricine-ai fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vocale, consoane
    Ca in Bucale
    Si-acolo, ca si aici,
    Anonimu-i un carici.

    Ziarist, pupincurist.
    Sinonimul este trist.
    Ziarist, hot si magar
    Scrib penibil si spagar.

    In politica bacauana
    Nu se merge cu consoana.
    Se prefera vocaliza,
    Mamaliga din valiza.

    RăspundețiȘtergere