miercuri, 28 ianuarie 2009

Bravo Romică, în sfârşit...

Ropote de aplauze pentru destoinicul "premare" de Bacău, nea Romică. După îndelungi cugetări, cumpene şovăielnice dubitativo-dilematice, întâiul gospodar al urbei lui Bacovia a hotărât strângerea tuturor ornamentelor şi instalaţiilor de lumini cu care fusese dichisit Bacăul cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Probabil, municipiul păstorit de Stavarache e singurul din Mioritica în care ornamentele de iarnă au atârnat două luni (da, Bacăul a fost mai cu moţ, astfel că la 1 decembrie era împodobit deja, nemaifiind aşteptat Ajunul Sfântului Nicolae). Care o fi fost raţionamentul pentru "uitarea" acelor decoraţiuni prin târg nu ştiu, dar un amic mai hâtru mi-a spus că toată povestea are legătură cu Anul Nou chinezesc, care s-a petrecut taman pe 26 ianuarie. Cică Romică s-ar fi gândit să le facă o bucurie chinezoaicelor de la Sonoma şi a lăsat ornamentele până azi dimineaţă. De acum, ne putem lua de mână cu orezarii: ei au intrat în anul Bivolului, noi continuăm să fim în era Boului, şi uite-aşa viaţa merge înainte...

7 comentarii:

  1. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu fi rautacios! :)))



    In alta ordine de idei, iti shade bine noua hainuta. S-o porti sanatos si s-o impodobesti cu cat mai multe posturi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred că ar fi fost mai bine să le lase atârnate, făcea oareşce economii... că tot ne-a pălit criza. :))
    Mulţam de apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Era Boului cu B de la Basescu sau Boc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu B de la Burebista, ca să-i dăm consistenţă temporală, doar vorbim de eră şi nu de câţiva ani...

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa Radule, ca si in Iasi acu vreo 2 zile inca mai spinzurau prin fata primariei si a palatului, desi nu le-au mai aprins dupa 24. Promit ca ma uit sa vad daca mai sint.

    Sa fie cu noroc noul look !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţam de urare. În privinţa Iaşiului, am o vagă bănuială că nu s-au înţeles Nichita şi Cârlan unde să le depoziteze... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. La Onesti oamenii sunt si mai practici...becurile stau atarnate tot anul si sunt aprinse (care mai functioneaza) de sarbatori (sau cu alte prilejuri "marete").

    RăspundețiȘtergere