marți, 3 iunie 2008

Bacău News cu "ghimpişori"

Mega-fantastica agenţie de ştiri Bacău News a tras heblul. Şeful ei, Bogdan Păpădie, a trimis câte un mail "negrilor" care i-au prăşit pe "plantaţie" (o lună – cu simbrie, două – fără), anunţându-i că "bla, bla, bla, asta-i viaţa". Un amic mai credul, fost coleg şi trăgător la hamul Bacău News, discutând cu Alex despre cvasi-necunoscuta agenţie, bolmojea ceva de genul unui măreţ upgrade, iar rezultatul va fi transformarea într-o agenţie de presă cu acoperire naţională care va colabora cu principalele agenţii din ţară şi străinătate. Cât despre lefurile restante, nu-i bai, le vor primi. Da, sigur, numai că în moneda Botswanei sau câte un sejur în marele oraş croat din sudul peninsulei Istria.

27 de comentarii:

  1. La cat creier avea Papadie ala, nici nu ma mir ca s-a intamplat asa. Basca ca se mai credea si ziarist, dar nu stia sa scrie doua propozitii. Pacat de fraierii care au luat-o in gorneta de pe urma mega agentiei, dar nici ei nu-s prea mult de plans, ca pentru toti era un al doilea job. Nu mai spun ca textele pt agentie erau aceleasi pe care le dadeau si in ziarele la care lucrau, asa ca practic erau platiti de doua ori pentru aceeasi munca. Cat despre visatorul la upgrade-uri si la "intoarcerea mortului de la groapa" ii urez doar atat: "Visare placuta, MM!" Ca doar s-au mai vazut si porci zburand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa "google si laserul" sau "google si everestul", abia astept postul tau de azi despre "google si dirijabilul", si sa ne povestesti cum s-a facut ca la 4 iunie 1783, doi frati au facut prima demonstratie in public a zborului cu baloane cu aer cald. Sper ca acest comentariu nevinovat sa nu te descurajeze in a mai posta despre baloane. Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-ai zice sa initiezi pe blog un sondaj in privinta sanselor celor doi candidati la Primarie? Cred ca ar fi o chestie utila si interesanta, mai ales daca ar pune-o in practica si alti posesori de bloguri din Bacau.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Azi, fără "Gogu" şi balonul, deja suntem în balon, şi încă de ani buni.
    2. N-ar fi o problemă să pun un sondaj, dar partea proastă e că nu are nicio relevanţă, respondenţii lui nereprezentând un eşantion reprezentativ.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acelasi lucru era valabil si la sondajul anterior, si totusi l-ai pus. Daca nu pentru relevanta, macar pentru a-i face pe unii sa intre de mai multe ori, ca sa voteze pt unul sau altul. La mintea unora, poate chiar ar parea relevant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat despre faptul ca am descurajat initiativa ta de a ne informa mereu despre care sunt motivele pentru care sigla google are tendinte cameleonice, nu poate decat sa-mi para rau. Era interesant pana la urma si nu ai alta scuza ca sa nu continui decat faptul ca nu ti-a picat bine comentariul meu. Si ca daca n-ai postat primul despre asta, n-o mai faci deloc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Agentie ? Care agentie ? Am avut agentie de stiri in Bc si nu am stiut ? Doamneee... eu pe ce lume traiesc, oare ?
    :)
    Sper sa se redeschida si sa fie mai tare decat France Press, Rompres, Reuters si toate celelalte la un loc...
    CODRIN

    RăspundețiȘtergere
  8. Devine mai interesant blogul tau, acum, ca are si sondaj. Votati, fratilor, ca e la liber!

    RăspundețiȘtergere
  9. adevarul ca daca vor primi salariul pana se baga euro in botswana..nasol..asta ca sa facem haz de necaz..ca sa muncesti pe moca..nu e bine deloc

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant... Adica, ascunsi sub pseudonime dam intr-unul si in altul! Tipic romanesc si... de manele! Spuneti ca ala n-a dat banii, la agentia aia? De unde stiti? Ati fost angajati la el? Inteleg ca nu, ca ati auzit... Bla- bla... Pai eu am fost pe la el si mi-am luat leafa... Poate am fost mai simpatic, cine stie?! Ca sa nu spun ca, ca sa poti deschide gura, zic si eu, ar trebui sa fiti si voi in stare sa dati salariile unor oameni... De la voi din buzunar!!! Eu stiu cand ala a venit cu bani de acasa... Ca n-a mai dat, posibil, dar ce scriau jupanii pe acolo ca eu n-am vazut mari stiri de Bacau pe site-ul cu pricina... Deci, cand treceti de stadiul de slugi cu simbrie pe la unul si la altul... Mai spuneti ca Papadie asta, parca asa il cheama (glumesc, fireste), n-are stofa de ziarist? Asa o fi, da' din cate stiu eu asta are ceva ani in presa de pe la Bucuresti, unde sunt eu acum la Jurnalul National lumea il stie... De voi a auzit careva? Nu cred, ca voi sunteti mazgalitori de maculatura de provincie... In ce-l priveste pe "Marele" Herman, care se da "Alex" Dasteptul, zice ca stie el, pe asta l-am cunoscut la o paranghelie... Cred ca se vrea si el bagat in seama, nu ca la fituica de "Monitorul"... Mai usor cu spriturile, baieti!
    Iar in ce priveste ce scrie alt "pseudonim", ca ala n-are minte, asa sa fie? Nu zic c-o fi cel mai destept, dar pe d'astia ca voi, anonimi de 200 si ceva de vizualizari in trei luni, va are undeva pe la glezna... Acu' o sa-i zic si eu vreo doua lui "papadie" asta, ca, sincer, macar asta are curajul sa le zica in fata, nu se da pe dupa un IP si "dus cu Pluta pe Bistrita"... Pa si bafta pe "la colturi"... Vezi, nu uita sa mai vorbesti cu Mircea, poate iti mai spune ceva prostii la "una mica"... Sau Alin... Sau...

    RăspundețiȘtergere
  11. Măi piciule (89.34.246.98), ai uitat să-ţi iei medicaţia? Sau ţi s-o fi trăgând de la radiaţiile solare?

    RăspundețiȘtergere
  12. Vasiluta, las-o mai usor... Scrie si tu sa te bage lumea in seama... sanatate si lasa frustrarile!

    RăspundețiȘtergere
  13. Radule, regret sa spun ca ai dat rau cu bata in balta, ca unul mult sub nivelul tau. Nu stiu ce anume te-a facut sa iei in asa bataie (gratuita) de joc o treaba care poate n-a fost serioasa, dar noi am luat-o in serios. Ai comentat si tu pe de laturi - oare chiar nu aveai cu ce umple blog-ul? Merci oricum, colega, pentru sto-ul de cartier...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru unul din celebrii anonimi:

    Plata la negru nu inseamna leafa, ci, eventual, evaziune fiscala.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stiti ce nu inteleg eu? Cine-s aia care comenteaza? Se iau de unii care scriu sub pseudonime, de parca daca si-ar fi spus Ionut sau Bogdan (nume luate la intamplare), iar numele ar fi fost reale, ar fi avut alta relevanta. Prima la mana. A doua la mana, nu-s cu nimic mai breji, dandu-se si ei niste bieti anonimi ai universului. Trei la mana, daca oamenii nu au mai prea scris, cum spune un anonim, eu cred ca e din cauza ca nu si-au primit banii si nu cum incearca sa induca el, ca nu aveau pentru ce primi bani, ca site-ul duce lipsa de stiri de Bacau. Si in ultimul rand, pseudoagentia, care nu-i cu nimic mai breaza decat un biet blog, trebuia sa-si schimbe demult numele, ca ii lipsesc "news"-urile din Bacau. O face tardiv, de la 1 iulie, ca si-au dat seama ca-s jenanti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ba..stie maicata ca esti cazut din copac?Te legi de oameni din plictiseala sau din prostie?Iti faci publicitate sau esti platiti?Lcrez in presa, stiu de agentie..le urmaresc site-ul si sunt buni.Mai iese si Bacaul in evidenta, ca restul e o mare nulitate.E naspa sa nu fii platit dar, multi jurnalisti sunt facuti la apelul bocancului si pacat de angajatori.Fa tu ceva bun sa te cunoasca lumea si poate te intorci de pe pluta ta.Am ramas uimit ca a aparut in Bacau o agentie locala si nu de la inceput nationala..si asta ca in orasul acesta, prostia pute rau.Nu spun ca nu avem evenimente in oras( mai ales cand e vorba de campania electorala..mai iese cate un papagal de politician in evidenta)dar prea lipstite de importanata. Bine ca mai este un Stavarache de care sa te legi, mai e o crima, un eveniment plictisitor..ca in rest se cam moare in oras.Daca vrei sa faci o investigatie ampla, se gasesc colegi amabili sa-ti puna bete in roate...si se mai cred jurnalisti..ma faceti sa rad.Moralitatea bacauana lasa de dorit.Ma uit si la creierul tau de maimuta si realizez ca nu are rost sa ma mai complic cu tine, si nici cu betivanii tai care ti se destainuie. Daca esti bun, primesti si bani si esti si respectat...si desigur cautat.

    RăspundețiȘtergere
  17. 89.34.246.98 este Ip-ul lui Papadie. Da un search pe Google dupa IP si vezi ceva interesant: IP-ul e inregistrat ca vizitator la site-urile lui: bacaunews si www.inwanet-press.com .

    Cit despre capacitatea lui jurnalistica, Dumnezeu cu mila. Atata spun.Daca e nevoie de dovezi, le voi scoate la lumina.

    RăspundețiȘtergere
  18. Se putea sa nu sara Papadie in sus si sa nu-si bage cateva aprecieri la adresa competentei sale jurnalistice (vezi mai sus, sub protectia anonimatului, ca asa a invatat el la Bucuresti)? Saracu'.

    RăspundețiȘtergere
  19. Aha, ne-am introdus cenzura, chipurile, sub masca "moderarii comentariilor"! Deci aveti si voi agentie de presa? Ma mir, ca de Bacau noi, ardelenii, n-am auzit decat de "baroni locali" si tepe gen Hrebe. Apai, ca a venit unu de pe la Bucuresti sa va scoata din anonimat, no, asta spre rusinea voastra. Da, intreb si eu, iaca, ca prostu, de ce a trebuit sa stati atatia ani fara agentie, daca sunteti asa plini de talent? Ca va stiam, pe voi moldovenii, mai cu scaun la cap, nu ca oltenii bolnavi de reclama. Acu, inteleg de ce ati tabarat pe ala, ca e din urbea aia infecta, de se da Capitala si asta va sta voua la inima, ca n-o sa pupati in veci sa va bage cineva in seama pe acolo. Pacat, mai razesi, ca n-ati inteles ca presa pe acolo voi n-aveti. Poate faceti voi, puneti mana de la mana, iaca deschideti cate un cont, mai dam si noi, poate dati voi banii in locul lui ala, ca tot ziceti ca nu da. In Ardeal, sunt ziare care platesc la trei luni si atunci ii dam pe toti pe Horinca, da' macar la voi sa mearga. No, numa bine si sper sa va dea ala in judecata sa vedem si noi circ, ca tot ne plictisim. Iaca o sa mai dau pe la voi ca tot mai aflu de Seche cate ceva. De asta s-a mai auzit... La buna vedere, dragilor!

    RăspundețiȘtergere
  20. ultimului anonim: Daca si tu esti din Ardeal, atunci eu sunt regele Mihai, relocat azi la Peles. Le-ar crapa ardelenilor obrazul de rushine cu unul ca tine. Dar sa facem abstractie de ce cred eu si sa zicem ca esti. Si atunci ar trebui sa bagi capul in nisip, pentru ca Moldova va da clasa la jurnalisti, fie ardeleni, munteni, banateni, dobrogeni. Pai dupa Bucuresti, Iasul are cea mai tare presa, shogore. Ia-te de Bacau, nu generaliza, ca o iei pe aratura. Mare lucru daca nu esti tot o papadie. Cum dreaq sa spui ca ne scoate Papadie pe noi din anonimat, cand el nu exista, e un zero barat. Sa se duca sa scoata din anonimat pe cine vrea muschii lui, daca ii are.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba fratilor, voi faceti publicitate gratuita lui Papadie..dar luati bani pe asta? Daca nu...fraieri ramaneti!Era unul tare destept care spunea ca moldovenii sunt peste alte "neamuri"...imi miroase a PROSTIE!Chiar daca e vorba de jurnalism.Mai e unul care spune ca are dovezi despre Papadie...bai, asta a facut vreo crima?..sa sunam la politie! Ma distreaza! Am sa va mai urmaresc, desi ar insemna sa-i cresc cota de "popularitate" acelui pacalici de Radu...dar imi place sa vad cum prostii se lovesc cap-n cap. Inca ceva, pt acel mandru moldovean ...Iasiul e pe departe in presa..

    RăspundețiȘtergere
  22. Măi bucuria piticilor, dar termină-te: acum te dai muntean, apoi ardelean; ba te-njuri, ba te dai cu Vanish (de unu-n gaşcă). Chiar aşa de jos ai ajuns de recurgi la spam?

    RăspundețiȘtergere
  23. @Radu: Cred ca nici nu ai visat sa fii atat de bagat in seama dupa postul despre asa-zisa agentie. Si totodata, cred ca ai descoperit cum sa atragi multime de comentarii, chit ca-s anonime (apropo, ar trebui sa activezi o optiune care sa nu mai permita comentariile anonime). Altfel spus, daca vrei rating pe blog, ia-te de ziaristi, fie ei cat de mici si neinsemnati. "Dai in unul, tipa doi", vorba cantecului. Si cu cat mai neinsemnati, cu atat mai bine. Astia "tipa" cel mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu as vrea sa ma adresez celor care m-au frecat in ultimele zile cu telefoane plangacioase ori dezbateri aprinse despre cum eu si Radu ne razbunam pe ei. Adica celor atat de inocenti incat nu isi dau seama ca in lumea asta interesul, si nu compasiunea, poarta fesul.

    Un patron e un patron. Adica e un om care incearca mereu sa-si maximizeze profitul si sa reduca pierderile. Nu conteaza daca a fost inainte gunoier, profesor sau ziarist, banii nu au miros. Aici nu se discuta despre viata personala a patronului agentiei (pe care chiar nu il cunosc si nu ma intereseaza sa il cunosc), ci despre modul sau de abordare a unei probleme strict economice: sa-i fraieresc sau nu pe robi. Or in momentul in care singura hartie de care dispui pentru a-ti dovedi dreptul la a incasa niste bani e un "acord", adica un fel de hartie igienica cu text, si nu un contract, esti singurul vinovat pentru respectiva situatie. Iar daca mai dai si vina pe un blogger ca patronul nu vrea sa te plateasca, scuzati-ma, dar traiesti intr-o lume de fantasme si unicorni zburatori.

    Unii dintre voi au avut cateva antecedente de genul asta. Va mai amintiti, bunaoara, de acel faimos job in care negociezi un salariu si primesti restul in maruntis. Sau in care esti acuzat de nu-stiu-ce crima iar ziarul nu te mai plateste o luna, ca sa scape de tine. Nu cred ca mai trebuie sa va spun unde ati ajuns. Sau ca modul meu de abordare a problemelor financiare nu are decat o hiba: ca nu pot da mai mult decat este posibil.

    Frati ziaristi, daca tot sunteti ofuscati de neregulile de pe piata muncii, priviti si in ograda proprie. Cu ochi de ziarist, si nu de rob.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Dorin: post-ul nu a fost un atac la adresa unor ziarişti (sau reglare de conturi, cum sugera cineva). Pur şi simplu am taxat naivitatea unora. Iar pe ziariştii băcăuani chiar îi respect, într-o mai mare sau mică măsură, cu plusurile şi minusurile lor.
    Cât despre permiterea doar a utilizatorilor înregistraţi, nu e o soluţie. Unii se simt mai în largul lor sub protecţia anonimatului deplin. N-are rost să fac discriminare.

    RăspundețiȘtergere