joi, 5 iunie 2008

Ajută-l pe George Ştefan!

George Ştefan, un prichindel de 9 luni, are nevoie de un transplant de măduvă osoasă. Părinţii săi, Nona şi George Bliderişanu, fac un apel către toţi cei care pot ajuta în orice fel.
La începutul anului, George Ştefan a fost diagnosticat, la Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti, cu
Beta Talasemie Majoră sau "Anemia Cooley" (o boală genetică de sânge ce se moşteneşte dacă ambii părinţi au Talasemie Minoră). Pacienţii care suferă de Talasemie Majoră nu ajung să trăiască până la vârsta adultă. Decesul survine în urma afectării organelor precum inima sau ficatul. Lipsa încărcării cu oxigen şi supraîncărcarea cu fier a sângelui transfuzionat duce la afectarea organelor. Pentru a elimina surplusul de fier acumulat în organism trebuie administrat un chelator de fier sub formă injectabilă subcutanat ce se face zilnic şi care durează între 10-12 ore. Viaţa lui Ştefănel curge între două transfuzii de sânge la interval de o lună.
Singura şansă de a avea o viaţă normală este transplantul de măduvă osoasă ce costă 150.000 de euro şi se realizează în Italia – acest tratament poate vindeca Talasemia Majoră, dar trebuie realizat înainte de apariţia problemelor datorate excesului de fier.
În încercarea de a strânge această sumă de bani, părinţii lui Ştefănel au înfiinţat Asociaţia Umanitară George Ştefan şi au deschis următoarele conturi:
LEI – RO88BTRL00401205J76070xx
EUR – RO63BTRL00404205J76070xx
USD – RO15BTRL00402205J76070xx
SWIFT: BTRLRO22BCA
Banca Transilvania, Sucursala Bacău, str. 9 Mai, nr. 33

Persoana de contact: Nona Bliderişanu
E-mail: nona.bliderisanu@gmail.com
Telefon: 0745-135.439

Detalii suplimentare puteţi găsi aici.

3 comentarii:

  1. O sa fie multe commentari dar nu cred ca o sa faca cineva vreo donatie :| ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici te-nşeli, Gabi. Nu vor fi nici multe comentarii, şi nici donaţiile nu vor curge gârlă. De ce? Din cauză de durere în cot. Că ajungem să numim, până la urmă, această atitudine "je m'en fiche"-ism sau "mi-se-rupism" tot aia e.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu si sotia am donat. Orice suma, cat de mica, conteaza. Ganditi-va ca orice act de bunatate si afectiune fata de suferinta altora ne face si pe noi mai buni.

    RăspundețiȘtergere