duminică, 11 mai 2008

Prea frig pentru luna mai

În loc să avem parte de o vreme călduroasă (bine, nici chiar ca în romanul regretatului Petre Sălcudeanu, Prea cald pentru luna mai, din 1967), zgribulim de-a binelea pe final de primăvară. Mai tot timpul cerul e încărcat de nori, plouă destul de des, iar soarele, atunci când e vizibil, parcă e prea timid. Ce dracu, o fi scăzut într-atât concentraţia vaporilor de apă, a dioxidului de carbon şi a metanului din atmosferă (principalii vinovaţi de producerea efectului de seră)?
Însă, atmosfera în Bacău
s-a mai dezmorţit un pic vineri seară, graţie celor două evenimente cu cântec. Unul a fost organizat de liberali, în preajma hotelului Moldova, şi i-a avut ca invitaţi pe Dj Axu, Heaven şi Compact, însă audienţa a fost slăbuţă (vreo 350 de gură-cască şi urechi-ciulite). Celălalt eveniment le-a fost oferit băcăuanilor de independentul Sergiu Sechelariu şi s-a desfăşurat pe platoul din spatele Bazinului de Înot. Aici s-au produs pe scenă Florin Blaj, Laura Lavric, Andreea Bănică, Fly Project, Iris, Alina Sorescu, cuplul de comici Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Axinte de la Vacanţa Mare, precum şi Doru Octavian
Dumitru (vărul fraţilor Sechelariu). Cert este că show-ul lui "Serge" a avut mai mult succes, adunând circa 1.500 de spectatori, dar l-a uşurat pe "candidatul 13" de peste 20.000 de euroi.
De remarcat că PD-L-iştii au speculat ambele eveniment, comportându-se ca nişte "vampiri electorali": circa 50 de simpatizanţi ai formaţiunii amintite, înveşmântaţi regulamentar, au fost prezenţi la ambele spectacole.
P.S. Despre cele două evenimente a postat sau va posta şi Kristofer.

2 comentarii:

  1. eu nici nu stiam de asa ceva :)) de ce nu ai scris mai de înainte ca să ştie lumea :)) oricum la ce vreme a fost afara nici gand nu ieşeam :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks for the tag.

    Eu cred ca e de la incalzirea globala:)) - racirea globala poate:))

    RăspundețiȘtergere