miercuri, 9 aprilie 2008

Tătuka Ilici s-a preumblat prin Bacău

În ziua de graţie miercuri, 9 aprilie 2008, "Bunicuţa" a poposit pe meleaguri băcăuane, după o vizită în fieful lui Dan Ioan Cărpuşor, nea primarele de Roman. Primul popas l-a făcut la Filipeşti. Aici, în Casa Memorială "Radu Beligan", s-a stat oleacă la taifas, s-a făcut niţică propagandă, că doar social-democraţii au în Filipeşti un om de bază în persoana lui Ioan Apostol, primarul în exerciţiu, care a preluat pentru prima dată frâiele comunei în 1975 (!!). Spectatori au fost circa 100, majoritatea lor de-o seamă, dar nu şi de-o potrivă, cu Ion Iliescu. Totuşi au fost prezenţi şi vreo 10 copilandri, al căror vis este vizitarea Muzeului "Antipa", dar nedispunând de mijloacele financiare necesare unei vizite în Capitală şi-au zis că mai bine admiri un exponat decât niciunul. Din cortegiul lui Ilici au făcut parte Hrebe, Mardare, precum şi junii Benea şi Pocovnicu, care, conştiincioşi, au aplaudat cu frenezie la finalul discursului lui Iliescu, ce s-a lăsat purtat pe aripile amintirilor, povestind asistenţei despre vremurile când era prim-secretar la Iaşi.
În fine, după halta Filipeşti a urmat o oprire în Bacău, mai precis în buricul târgului, la Universitatea "Bacovia", unde întâiul "revoluţionar" Iliescu şi-a lansat ediţia a doua a cărţii "Pentru dezvoltare durabilă", apărută acum 2 ani.
P.S. În urmă cu vreo două luni, un amic spunea că "atunci când îl văd pe Ion Iliescu mă încearcă o nostalgie caldă şi sinceră după asasinatul politic". L-aş întreba acum: "Şi nimic, nimic...?".

2 comentarii:

  1. Vezi ca acum "amicul" scrie de bine despre bunicuta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma indoiesc ca amicul tau, din noua postura, isi mai permite acum asemenea asocieri intre Ilici si asasinatul politic. Nu-i ramane decat sa-si inghita pornirile criminale si sa transfere ideile despre asasinatul politic in sfera altui personaj, de la un partid rival.

    RăspundețiȘtergere