miercuri, 30 aprilie 2008

Post-pascale

Am revenit ieri din minusculul concediu pascal, dar n-am avut niciun chef să postez. Probabil datorită stării de "nici obosit, nici odihnit" în care eram cufundat, mă rog... un plictis general combinat cu o indiferenţă totală. Cum era de aşteptat, cutia poştală era plină ochi (o fi vreun semn de belşug?) – facturi RAGC, RDS (aştia chiar n-au avut linişte nici de Paşti!?), tot felul de fluturaşi cu mega-oferte la termopane, ba chiar şi "gorneta" CL Bacău şi a edilului-şef Romică – "Mesagerul". Bonus, înfiptă între uşă şi toc, o felicitare pascală de la Vasile Nistor (şi nu Nistor Vasile!). Mai ţineţi minte ascuţitorile chinezeşti de pe vremea lui Ceauşescu? Privită dintr-un unghi, afişa o imagine, iar dacă o mişcai, apărea o cu totul altă imagine... Aşa şi cu felicitarea respectivă: afişează un Iisus crucificat, dar şi o grămăjoară de ouă încondeiate, închistrite, însă nu brodate (a la Măruţă zicere). Apropo, respectivele imagini n-au nicio legătură cu ortodoxismul, ci cu romano-catolicismul (şi totuşi a fost Paştile la ortodocşi şi greco-catolici!). Singurul lucru bun (zic eu) a fost că, în mesajul de pe verso, numele nu era asociat cu nicio funcţie sau aspiraţie politică.
Revenind la "Mesagerul", mi-a atras atenţia o chestie de care amintea şi bursierul Kristofer93 aici: bursele pe care le dă Stavarache elevilor. Ce nu înţeleg eu este câte burse acordă fiecărei unităţi de învăţământ. Iniţial se vorbeşte despre 30 de burse pentru elevii merituoşi ai fiecărui liceu şi 10 la fiecare unitate gimnazială, pentru ca în final să se ajungă la 100 de burse (acordate pe unitate de învăţământ). Ce să-i faci, deformaţie profesională, ca şi în cazul fondurilor nerambursabile atrase.

Un comentariu:

  1. daca iti spun ca si la mine cutia postala era plina cu numai fluturasi electorali :)) oricum destinatia lor a fost in gunoi :D

    RăspundețiȘtergere